Ser dit garn sådan ud, når du prøver at hækle med det? Så er du ikke den eneste, der er frustreret. Bomuldsgarn som splitter og deler sig i mange små tråde er et irriterende problem som både begyndere og mere øvede hæklere støder på. Og noget garn bare værre end andet.

garn der splitter når man hækler

Mayflower splitter ikke!

Hvis du helt har mistet tålmodigheden med dit garn kan du evt. prøve at hækle med Mayflower bomuldsgarn i stedet for. Det er et af de garnmærker som ikke er så tilbøjeligt til at splitte. Formentlig fordi det er spundet ret fast eller fordi det har fået en behandling. Det plejer at være et af de mellemdyre mærker, men lige nu er der vilde tilbud på det.

Prisen på Mayflower lige nu:

Rito har et nøgle Mayflower Cotton 8/4 Junior (retro)denne side til 10,- kr. (9,50 ved 5 stk og 8,50 ved 10 nøgler).  Det samme koster det hos Hobbii, og du finder det her.
Endnu billigere er et nøgle faktisk hos Strikkes, hvor Mayflower Junior koster  9,50 (8,75 ved 10 stk) lige HER.

mayflower bomuldsgarn

Retrogarn i 8/4

Det Mayflower garn som er på tilbud hedder Cotton 8 “junior” eller “retro”, og det fås kun så længe det er på lager, da firmaet har fået ny producent. Det er tyndt bomuldsgarn (8/4) dvs. at der er ca. 170 meter i et nøgle på 50 g.
Jeg bruger hæklenål str. 2 -2,5 til det, men det er fordi jeg mest hækler dyr som skal være fast hæklet. Til et tæppe eller beklædning ville jeg gå op til str. 3-3,5 afhængigt af mønstret.

Jeg har bl.a. lige hæklet fire ninja kinderæg med det billige garn fra Mayflower. Det har bl.a. nogle rigtig gode, kraftige farver.

mayflower bomuldsgarn

Fragtpriser når man køber garn

Man skal selvfølgelig også huske at tage portoprisen i betragtning, for den kan nemt koste et par garnnøgler..

Portoen hos Rito er ved op til 0,5 kg på 33 kr. og der er gratis fragt hvis man køber for 399,-

Hos Strikkes koster det 33,75 at få sendt til nærmeste udleveringssted (gratis fragt ved 479 kr.).

Hobbis fragtpris er på kun 30 kr. Og gratis ved køb for 499 kr.

Jeg elsker gratis porto, for garnlagrene ligger næsten altid for langt væk til at jeg selv kan hente.

Andet billigt bomuldsgarn som ikke splitter

Hvis du har prøvet drops garn som fx Drops loves you 5, 6 og 7 vil du vide, at det er ret løst spundet og derfor kan det have en tendens til at dele sig. Jeg tror nu at det også i ret høj grad er et spørgsmål om øvelse, hæklenålens hoved, hvor hurtigt man hækler og hvilke masker man bruger.

Fra Drops synes jeg at det er Safran og Paris som splitter mindst og vigtigt for mig er også at det er bæredygtigt. Læs evt. mere om bomuldsgarn fra Drops i indlægget Hvor er bomuldsgarn billigst?

Herudover er der mærker som ID garn fra Brugsen, SMC Catania, Cotton 8 fra Hjertegarn og ligeledes Cotton 8 fra Stof og Stil. Den sidste er slet ikke til at skelne fra Mayflower Cotton 8 junior, så jeg har en teori om at det er fuldstændig det samme garn, blot med en anden banderole.

Priserne i dette indlæg er indhentet den 31/7 2016. Jeg opdaterer dem med korte mellemrum, men tager forbehold for at de kan ændre sig i mellemtiden.