Tilbud, udsalg, rabat! Her kommer en oversigt over hvor du kan finde billigt bomuldsgarn. Alle Drops-forhandlerne har ind i mellem tilbud på bomuldsgarn, så priserne skifter en del. Derfor sammenligner jeg med mellemrum en lang række butikker på nettet og finder de billigste steder.

Lige nu er der det store Drops sommerudsalg på bomuld, så priserne er faktisk næsten de samme over hele feltet. Og de er gode :-)

Gå direkte til den billigste butik lige nu ved at klikke her: strikkes.dk eller besøg den stort set lige så billige rito.dk, der har et kæmpe farvelager og den hurtigste levering, jeg har oplevet (næste dag!).

I indlægget herunder kan du læse hvad jeg bruger de forskellige garntyper til og få flere oplysninger om butikkernes rabatter og vilkår.

Siden er senest opdateret den 23/7 2016

drops-loves-you-kukuk

Fordele ved bomuldsgarn

Jeg hækler selv rigtig tit i bomuld. Det er meget velegnet til hæklede dyr og figurer, da det er stabilt og ikke elastisk, maskerne bliver tydelige og det findes i rigtig mange farver. Desuden er amigurumi jo oplagte gaver til små børn, hvor det en stor fordel at man kan vaske det hæklede ved en rimelig temperatur. Men bomuld kan naturligvis bruges til mange ting som fx tæpper, hvor man ofte skal bruge større mængder. Så kan der være mange penge at spare, hvis man køber garnet det rigtige sted.

paris-strikkes

Jeg køber normalt garn alle mulige steder og er ikke loyal mod nogen bestemt forhandler udover måske min nærmeste garnbutik, Nikoline Garn ved Nørrebros runddel, som jeg ofte lægger vejen forbi. De har også garn fra Drops som er et af de største garnfirmaer i Europa.

drops garn

Fra Drops er det bedste bomuld at hækle figurer i efter min mening Safran, Paris, Muskat og Drops Loves You, så det er dem jeg har sammenlignet priser på. De forskellige butikker har forskellige portopriser og rabatordninger, hvilket spiller ind på hvad garnet ender op med at koste. Derfor har jeg også undersøgt priserne på fragt.

Oeko-tex bomuld

Mine yndlingsgarner fra Drops er alle oeko-tex certificerede eller fremstillet af genbrugsbomuld. Det synes jeg er vigtigt, da bomuldsproduktionen ellers er en af det mest miljø- og menneskebelastende industri i verden. Desværre er det ofte svært at få bæredygtigt garn til gode priser, men lige nu er muligheden der altså :-)

Safran-garn fra 9,75 kr.

Safran er som sagt oeko-tex bomuld, hvilket jeg foretrækker til babyer som ofte vil sutte på de hæklede ting. Der er ca. 160 meter i et nøgle på 50 gram Safran-garn.

safran-kukuk

Safran er i tykkelse, hvad de fleste vil kalde “almindeligt bomuldsgarn”, altså som bomuld 8/4.  Når jeg hækler dyr og andre amigurumier bruger jeg en hæklenål str. 2.0 til dette garn. Til et tæppe ville jeg bruge str. 3 eller 3.5.

Det billigste Safran-garn

Safran findes i rigtig mange fine farver og det absolut bedste sted at købe det lige nu ser ud til at være på strikkes.dk  hvor det kun koster 9,75 pr. nøgle.

Portoen hos strikkes.dk er 35,75 kr. for 0,5- 1 kg til nærmeste post.dk udleveringssted. Eller man kan aftale at hente garnet hos lageret i Glostrup. Hos strikkes får man gratis fragt, hvis man køber for over 479,- . Tjek tilbuddet ved at klikke på Safran hos strikkes.dk.

Det næste valg er hobbii.dk. Her koster Safran 10,50 kr. og portoen ligger på 30,- kr. til nærmeste udleveringssted (post.dk). Køber du for mere end 499,- får du også gratis fragt her. Se mere ved at klikke på Safran hos hobbii.dk.

safran-strikkes

Mere billigt Safran-garn

Hos andre garnbutikker på nettet koster Safran 11,00 for et nøgle, men jeg synes absolut stadig at det er en god pris for oeko-tex-certificeret bomuld, som har været oppe på omkring 25 kr. for 50 gram. Så hvis du ikke kan få de farver, du skal bruge hos de allerbilligste, kan du jo prøve at klikke dig ind på en af butikkerne her: kukuk.dk, rito.dk (hvor en stor fordel er at der er gratis fragt allerede ved 399,-) eller filato.dk.

Paris-garn fra 9,00 kr.

Det næste garn jeg vil anbefale er Paris. Det er dobbelt så tykt som Safran (dvs. svarer til bomuld 8/8) og der er ca. 75 meter i et nøgle på 50 gram. Det er kæmmet bomuld, så det har et virkelig smukt mat udseende.

paris-kukuk
Jeg bruger en hæklenål str. 2,5-3,0 til Paris når jeg hækler dyr og figurer, og jeg synes de bliver meget lækre at røre ved i det garn. Hækler man grydelapper eller andet vil en nål str. 4.5-5 være mere passende.

Paris kan nogle gange (ikke altid) være lidt løst spundet og derfor skal man være særligt opmærksom på at få alle trådene med når man hækler med en lille størrelse hæklenål. Men jeg synes at Paris (i modsætning til Drops Cotton light!) ligger indenfor det acceptable hvad angår spindefastheden. Og en kæmpe fordel er jo at garnet er mere bæredygtigt – det er jeg villig til at strække mig lidt for.

Det billigste Paris-garn

De billigste steder at købe Paris lige nu ser igen ud til at være på strikkes.dk, , hvor det koster 8,96 (dvs. 9,- kr.) kr.  Se deres portopriser mv. ovenover under afsnittet om Safran.

De forskellige webshops er ikke helt enige om hvad Paris skal koste. På rito.dk og hobbii.dk koster det pt. 10,00 mens det på kukuk.dk koster 11,00 kr.

Denimfarverne, som er af genbrugsbomuld, er generelt en smule billigere. Klik på butikkernes navne for at se deres udvalg af Paris.

paris-denim-rito

Drops Loves You 5 fra 7.50 kr.

Drops Loves You 5 er et ret nyt garn og det minder rigtig meget om Paris. Dog er det ikke fremstillet efter oeko-tex-standarden, men det næstbedste. Det er nemlig af genbrugsbomuld. Det er ret blødt og lækkert at hækle med, selvom man ligesom ved Paris skal være opmærksom på at få alle trådene med. Jeg bruger en hæklenål str. 3-3,5 til dette garn.

drops-loves-you-kukuk

Jeg er helt vild med de matte og rustikke farver som Drops Loves You kommer i. Jeg synes det passer perfekt til nostalgiske tøjdyr. En anden god ting er at det kan vaskes på 60 grader. Drops Loves You er ikke altid nemt at få fat på i fysiske butikker, da ikke alle fører det og desuden findes det kun i en begrænset periode.

Det billigste Drops Loves You 5-garn

Man kan få Drops Loves You til en særlig billig pris hvis man køber 20 nøgler ad gangen på rito.dk. Så koster det 7.50 kr. pr. nøgle (8.00 kr ved 10 nøgler og 8,50 kr. ved 5 nøgler). Et enkelt nøgle koster 9,- kr. de fleste steder.

drops-loves-you-rito

PS: Nu kan man også få Drops Loves You 6 (50 g/ca.120 m, dvs. lidt tyndere end Drops Loves You 5) og Drops Loves You 7 (samme tykkelse og anvendelsesmuligheder som Safran). Dem har jeg dog endnu ikke selv prøvet, så jeg kan ikke sige hvordan de er at hækle dyr med. Men klik ind på rito.dk hvis du vil se de to nye garntyper – de har alle farverne hjemme.

Muskat fra 12,35 kr.

Muskat-garnet er specielt, fordi det skinner og derudover er det meget fast og stærkt, så det holder faconen rigtig godt. Det er mercericeret ægyptisk bomuld, hvilket betyder at det er langfibret (= styrke) og har været igennem en behandling som giver det glans. Selvom det er behandlet er Muskat oeko-tex, hvilket altid er en god ting efter min mening.

Da garnet er så fast, kan det godt være lidt hårdt for fingrene når man bruger en lille størrelse nål som ved amigurumi. Jeg bruger størrelse 3.00 til Muskat, men nål 4 passer bedre, hvis man fx hækler tøj med det.

Denne Amineko har jeg hæklet i Muskat:

Amineko-puma

Jeg har fundet Muskat billigst på strikkes.dk hvor det koster 12,35- pr. nøgle (50 gram er ca. 100 meter). Hos  rito.dk. koster det pt. 13,- kr og det samme gør det hos hobbii.dk.

muskat-kukuk

Prisændringer

Jeg tager forbehold for at de forskellige butikker evt. ændrer deres priser på garn eller porto. Med korte mellemrum opdaterer jeg indlægget med de nyeste priser. Jeg håber at jeg har sparet dig lidt tid og måske også penge ved at lave denne oversigt. God hækling!

paris-strikkes

Indlægget er ikke sponsoreret af andre end mig selv, men indeholder reklamer for de forskellige garnbutikker.