Clover-hæklenålene er de bedste hæklenåle jeg kender. De to typer som er mest udbredt er Clover Soft Touch og Clover Amour. Jeg har flere af begge typer, men den ene slags passer bare bedre til min hæklestil end den anden og måske gælder det samme for andre? Læs hvorfor i dette indlæg, hvor jeg sammenligner de to hæklenåle.

På billedet herunder er det er Soft Touch til højre Amour til venstre, begge i str. 2,5. (Se evt. indlægget om billige ergonomiske hæklenåle, hvis du vil vide hvor de kan købes).

to slags clover hæklenåle

Forskelle og ligheder mellem Soft Touch og Amour

De to typer hæklenåle fremstilles af det samme japanske firma og der er en del ligheder mellem dem, men også nogle afgørende forskelle. Begge slags er uden tvivl af høj kvalitet i forhold til mere “almindelige” hæklenåle som dem man fx finder i Kvickly eller Søstrene Greene.

clover soft touch sammenlignet med clover amour

Håndtag og længde: Clover Soft Touch er ret kort – lige omkring 13 cm – og har et fladt håndtag, mens Clover Amour er 14 cm lang og har et rundt håndtag bortset fra det sted, hvor man placerer tommelfingeren. Håndtaget på Soft touch er i hård gulbrun plastik med en sort gummibelægning på tommelfingerens plads, hvor Amour kommer i forskellige glade farver og med gummigreb hele vejen. Det er nok en vane- og smagssag hvad man foretrækker. Hård plastik vil formentlig i sidste ende være lidt mere holdbart end soft grip-materialet,

Hoved og hals: Begge hæklenåle har en rundet hals som snævrer lidt ind under “hagen” og hovederne minder også meget om hinanden. På Clover Soft Touch er hovedet dog en anelse større end på Amour. (Læs evt. mit lidt nørdede indlæg om hæklenålens anatomi, hvor jeg skriver om hvad det betyder for hæklingen).

Mit hæklenåle-dilemma

De to hæklenåle har begge en stang af aluminium som får garnet til at glide let, hvilket især er vigtigt, når man som jeg hækler meget i bomuld som godt kan være lidt stift og hårdt at hækle med i forhold til andre garner. Jeg synes bare at den guldfarvede overflade på Clover Soft Touch er lige en anelse bedre og den gør at jeg kan hækle hurtigere. Men – og nu kommer mit dilemma: Jeg elsker Soft Touch og jeg har tre af dem, men de passer ikke særlig godt til måden jeg hækler på.

overfladen på clover soft touch og clover amour

Knivgreb vs Clover Soft Touch

Jeg holder på hæklenålen som på en kniv og bruger pege- og lillefinger til at “styre” med, hvilket også vil sige at jeg ruller hæklenålen lidt. Men når jeg hækler med Clover Soft Touch kan jeg ikke styre nålen med lillefingeren, da hæklenålen er så kort (og mine hænder så store)  at enden af skaftet stikker ind i håndfladen.

knivgreb på hæklenålen

Da håndtaget på Souft Touch er fladt er det også mindre behageligt at “rulle” enden af nålen. Holder man med blyantsgreb på hæklenålen vil man næppe opleve dette problem, da enden af nålen så bare stikker op over håndryggen.

Clover Amour derimod har jeg ingen problemer med at holde på overhovedet. Denne hæklenål som sagt lige lidt længere og at den har et rundet håndtag gør den mere fleksibel, så den er jeg begyndt at foretrække i stedet for. Den kommer som sagt i forskellige farver, hvilket er super praktisk i forhold til Clover Soft Touch, men desværre har den altså ikke den guldfarvede belægning, som jeg havde forelsket mig i.

tre clover amour hæklenåle i små størrelser

Clover Soft Touch til blyantsgreb og Clover Amour til knivgreb

Min konklusion er at Clover Soft Touch og tilsvarende hæklenåle med fladt håndtag egner sig bedst, hvis man holder på hæklenålen som på en blyant, mens Clover Amour er mere optimal, hvis man holder som på en kniv.

Hvis du har lignende – eller helt andre erfaringer – er du som altid mere end velkommen til at smide en kommentar her eller på min søsterside på Facebook: https://www.facebook.com/lityfa

Vigtigt!

Af hensyn til ophavsretten må du ikke kopiere tekster fra bloggen. Du kan citere ved at bruge deleknapperne herunder eller kopiere denne adresse og sætte den ind det sted på nettet, hvor du vil lave et link: http://lityfa.dk/clover-soft-touch-eller-amour/ Hæklenålene på det sidste billede har jeg selv valgt i reklamegave fra garnbutikken rito.dk som sælger disse og mange andre slags hæklenåle. Du kan se Ritos udvalg lige her.