Jeg har længe haft lyst til at hækle et æsel med lange ører, så det er selvfølgelig den første figur jeg har kastet mig over fra min nye hæklebog Edwards Menageri, som du kan læse mere om nedenunder. Her ses resultatet. Jeg er ganske tilfreds med ham :-)

Edwards menageri hæklet æsel

Edwards Menageri

Edwards Menageri af Kerry Lord er en lidt anderledes amigurumibog på den måde, at dyrene i den er ganske afdæmpede i farverne og de giver et kært indtryk af nostalgi ligesom klassiske tøjdyr.

Der er opskrifter på 40 forskellige hæklede tøjdyr i bogen, både vilde dyr, husdyr og kæledyr. Og de laves som variationer ud fra det samme basismønster. Begyndere kan sagtens gå i gang med mange af dyrene i bogen. Opskrifterne er inddelt i 3 sværhedsgrader og der er fine forklaringer og små historier som knytter sig til hvert dyrs personlighed.

hæklebog: Edwards menageri

Bogen kan du muligvis finde på biblioteket. Ellers er den vejledende pris på 229,- og det kan du fx få den til på Rito HER.

Garn til dyr fra Edwards menageri

Det anbefalede garn i Edwards Menageri er uldgarn fra TOFT – det område i England, hvor forfatteren voksede op på en alpakkafarm. Det kommer i naturlige farver som beige, grå og brun, men man kan naturligvis bruge det garn, man ønsker.

drops lima i grå til dyr fra Edwards menageri

Mit æsel er hæklet med halvandet nøgle Drops Lima i mørkegrå samt lidt i natur (farvekode: 0519 og 0100). Det er garn af 65 % uld og 35 % alpakka og det er hurtigt og nemt at hækle i. Jeg brugte en nål størrelse 3,5 og æslet blev 30 cm fra fod til ørespids og ca. 20 cm, når det sidder.

Garnet kan man bl.a. finde her på Rito til 14,- kr. fordi der her i maj måned er et stort udsalg af alt uld og alpakka fra Drops.

Edwards menageri hæklet æselHvilket dyr vil du hækle først?