Følg med her hvis du er på udkig efter gode hæklenåle. Der er nemlig konkurrence mellem garnbutikkerne for tiden og det betyder at vi hæklere kan få vores tilbehør billigere end ellers. Yay! Jeg holder øje med hvor ergonomiske hæklenåle er billige på nettet lige nu og fortæller hvad jeg synes om de forskellige mærker jeg har prøvet. Læs om mærkerne herunder.

(Priser og links er senest opdateret: 22/4 2016)

clover amour hæklenåle i små størrelser

Jeg kan ikke anbefale dig en helt bestemt hæklenål, da valget afhænger af hvordan du hækler og hvilket garn du bruger. Men hvis du hækler på samme måde som mig, er der en god chance for at de samme hæklenåle også passer. Og hvis ikke, kan du måske alligevel bruge mine sammenligninger af de forskellige hæklenåle til at finde ud af hvad du skal eller ikke skal vælge.

Bidrag meget gerne med en kommentar, hvis du har erfaringer med nogle hæklenåle, jeg ikke har prøvet eller har en anden mening.

Hvis du er nybegynder kan du jo prøve dig frem med en enkelt af de forskellige slags i stedet for et helt sæt af hæklenåle Det gjorde jeg selv og derfor har jeg fået afprøvet en masse forskellige.

1. Clover Amour

Første hæklenål på listen er Clover Amour. Det er dronningen af hæklenåle for mit vedkommende. Jeg har ikke dem allesammen endnu, men det får jeg helt sikkert. En enkelt hæklenål i størrelse 2,00-6,00 kan fås til 65 kr. (normalt 70-75 kr.) og 440 kr. for sættet med 9 nåle her (linket åbner hos Rito i et nyt vindue).

Mit drømmesæt med 16 størrelser kan man lige nu få på tilbud til 799 kr. hos Hobbii lige her. Det er lidt af en udskrivning, men uh altså, frygtelig fristende!

clover amour rito

Clover amour er japanske hæklenåle. De er lette og metaldelen er lavet i noget mat aluminium som glider rigtig godt, men samtidig er der en lille smule modstand som gør at maskerne ikke smutter af pinden. Håndtaget er soft grip og har en plads til tommelfingeren, hvilket jeg synes er behageligt.

Da jeg tidligere brugte hæklenåle med skaft af hård plastik, træ og fimo skulle jeg lige vænne mig til fornemmelsen af gummi. Det føles lidt som viskelæder, men det gør det nemt at holde på nålen og det er heller ikke sådan at det klæber.

Clover amour hæklenålene har forskellige farver efter størrelse og der er mange størrelser at vælge imellem. Min nyeste er str. 1.75 og den laves som de andre små størrelser i stål. Det har den egenskab at det ikke knækker, selvom hæklenålen er tynd. Der er også kommet nogle store størrelser i neonfarver af plastik. De egner sig godt til stofgarn.

clover amour 8mm

2. No name Kina kopi af Clover Amour

I nabolandet Kina laver de en kopi af Clover Amour-hæklenålene. Dem har jeg også et sæt af og jeg synes det er en ret god kopi, især når man tager prisen i betragtning. Jeg fandt mine på Ali Express til 36 kr. (!). Og jeg har også set dem på e-bay og Amazon. Da de kommer fra Kina kommer man til at vente en måneds tid til halvanden på dem. Har man ikke tålmodighed til det, eller vil man hellere handle i en dansksproget butik, kan man få sættet omkring 200 kr. i Danmark. Fx 159,- hos Hobbii lige her

no name haeklenaalesaet hobbii.

Forskellen på kopien og de rigtige japanske Clover Amour er at metallet på kopien giver noget mere modstand, når man hækler, så de kan føles lidt træge i bomuld. Hovedet er større og gummiet på skaftet er en anelse klæbrigt, når man sammenligner. Men det er stadig nogle udmærkede hæklenåle. Billedet herunder viser størrelse 2.5 til venstre ved siden af den tilsvarende Clover Amour. Håndtaget på kopien er ved at gå lidt i opløsning øverst efter 8 mdr.s brug.

sammenligning af kina kopi og clover amour hæklenål

3. Clover Soft Touch

Clover Soft Touch følger lige efter Amour på min liste over yndlingshæklenåle. De kan pt. fås til 32,75 kr. pr. stk. på linket her . Det er hos Strikkes og det er meget billigere end i de fysiske butikker. Jeg har givet fra 37-45 kr. for hver af dem jeg har.

  • Clover Soft Touch findes også som et stort sæt på 17 størrelser for 499,-
  • Det lille sæt med 9 størrelser koster 253,-. (men det svinger lidt, om det er på lager).

clover soft touch saet hobbii

I virkeligheden passer Clover Soft Touch ikke så godt til den måde jeg for det meste hækler på, men jeg elsker den metalbelægning de har. Det er noget guldfarvet aluminium som gør at nålen glider som en drøm. Også i bomuldsgarn. Det er det bedste metal jeg har prøvet i en hæklenål!

Jeg har tre af disse nåle, men de støder mod min håndflade, så jeg kan desværre ikke kan bruge dem så længe af gangen som jeg kunne have lyst til.

Hvis man holder på nålen som på en blyant tror jeg at Clover Soft Touch er noget nær perfekte at hækle med. Skaftet er fladt og af hård plastik med en lille gummibelægning til tommelfingeren. Det er en ret kort hæklenål i forhold til stort set alle andre hæklenåle jeg har. Butikkerne skriver 13,5 cm, men mine tre får jeg kun til 13 cm. Alle størrelserne har den samme (lidt underlige) gulbrune farve.

Hvis du vil vide mere om hvordan det er at hækle med Clover Soft Touch i forhold til Clover Amour, så læs mit indlæg: Clover Soft Touch eller Clover Amour?

 4. Drops Pro Circus

Disse hæklenåle kan man få i garnbutikker der har garn fra Drops. På nettet fås de både enkeltvis og som sæt. Fx et sæt med 9 størrelser for 199 kr. hos Kukuk her. Sættet koster normalt omkring 240,- kr. hos de fleste forhandlere.

drops pro cirkus hobbii

Drops Pro Circus kan godt minde om Clover Soft Touch. De har samme størrelse og næsten samme flade form på skaftet. Pro Circus er dog med gummibelægning, hvor Soft Touch er af hård plast. Den største forskel er hovedets form og metallet. Pro Cirkus har noget større og lidt mere kantede hoveder og ikke den samme glatte belægning.

Jeg har dem i str. 3.00 og str. 6.00. De glider lidt bedre end Kina-kopien af Clover (aluminium vs stål) og har et mere lige skaft (se evt. indlægget om hæklenålens anatomi om forskellen på lige og buede skafter). De støder dog også mod min håndflade, så det er ikke nogen jeg rigtig bruger efter at jeg har fået Clover Amour.

5. Knit Pro Waves

Knit Pro Waves er også en mulighed. Man kan få dem til 24 kr. for en enkelt og 298 kr. for et sæt med 9 størrelser her på Kukuk.dk. Det er en af de butikker som giver gratis porto, når man køber for 499,-.

knitpro waves saet kukuk

Der er vist mange som er glade for Knit Pro, men jeg har desværre været uheldig med både en af deres smukke hæklenåle i træ og med Knit Pro Waves. Den i træ knækkede og den i metal/plastik blev løs ved overgangen til skaftet.
Det skal dog siges at begge var de små størrelser (2,00 og 2,5) og at jeg brugte dem til at hækle amigurumi i bomuld, hvilket er MEGET hårdere ved hæklenålene end hvis jeg havde hæklet et sjal med løsere masker. Jeg tror ikke at metallet går hele vejen igennem skaftet på Knit Pro Waves str. 2,00, men jeg smed den ud i arrigskab, så jeg fik ikke undersøgt det nærmere.

Ellers ligner de Drops Pro Circus rigtig meget.

5. Addi Swing

Addi Swing er nogle meget specielle ergonomiske hæklenåle som ligner tandbørster. Jeg har ikke nogen af dem selv, så jeg kan ikke rigtig sige noget om dem. Man kan få dem i små størrelser (0,75-1,75) på denne side hos Kukuk. og jeg skal helt klart prøve sådan en i str. 1,5. De små størrelser kan nemlig være supergode, når man skal hækle øjne eller små detaljer på sine dyr. Størrelserne 2-8 mm kan man få som et hæklenålesæt her hos Strikkes.

Hvis du har erfaring med disse “tandbørster”, må du meget gerne smide en kommentar :-)

addi swing fra strikkes

Mine fremtidige hæklenåle

Der er nogle andre hæklenåle jeg også rigtig godt kunne tænke mig at prøve. Det er Tulip Etimo fra det japanske firma Tulip. Og så de smukke Fur-hæklenåle i træ. Jeg er bare ikke sikker på at disse egner sig hvis man holder på hæklenålen som på en kniv? Hvis du er den heldige ejer af nogle af disse hæklenåle hører jeg da rigtig gerne hvad du tror.

nogle af mine hæklenåle

Jeg håber at dette indlæg vil komme dig til gavn i jagten på billige ergonomiske hæklenåle. God hækling!

Lityfa er også på Facebook :-) Find mig her: https://www.facebook.com/lityfa

OBS!
Priserne i indlægget opdateres med korte mellemrum, men jeg tager forbehold for at de kan ændre sig. Siden indeholder reklamer for de nævnte butikker. Tekster på min blog må ikke kopieres af hensyn til ophavsretten. Du er dog altid velkommen til at citere korte uddrag, hvis du angiver kilde ved at linke til siden. Brug deleknapperne herunder eller kopier og indsæt denne adresse: http://lityfa.dk/find-billige-ergonomiske-haeklenaale/