Har hæklet fire små ninjaer. Min nevø på 5 år er nemlig helt vild med ninjaer og alt med Lego Ninjago. Så meget at han drøner rundt med et træsværd stikkende op fra ryggen af sin bluse hele dagen. Så de her hæklede kinderæg er til ham. Indeni har jeg tænkt mig at lægge små poser slik. Hvis du også har eller kender et barn, der er besat af ninjaer, kan du bare følge opskriften herunder. Så er der hæklede gaver til ham eller hende :-)

hæklede ninjaer som kinderæg

Hæklet Ninja kinderæg

Instagram: @lityfa, #hækletkinderæg
Facebook: https://www.facebook.com/lityfa/

Materialer

Til ninjaerne på billedet har jeg brugt ganske små mængder 8/4 bomuldsgarn (50 g/ca. 170 m) i klare farver: Rød, gul, grøn, blå samt sort og hvid. Det kulørte bomuld er fra Mayflower (som du kan finde links til i indlægget Billigt bomuldsgarn som IKKE splitter).

hæklede ninjaer

Desuden har jeg brugt en hæklenål str. 2. Jeg skiftede lidt mellem Clover soft touch og kinakopien af samme (se evt. indlægget om ergonomiske hæklenåle). Det viste sig at gøre en lille forskel, for kopien har et større hoved og giver et lidt løsere resultat. Det vil sige at hæklefastheden ikke er helt den samme – men det betyder ikke det store – du kan bare tilføje en omgang afhængigt af din hæklenål.

Derudover skal du bruge den gule plastikdims fra et kinderæg samt en tube stærk lim, fx tekstillim.

kinderæg til hækling

Hæklemasker og teknikker

For at hækle ninjaerne skal du kunne lave fastmasker, [fm], kædemasker [km], luftmasker [lm], udtagninger [udt.] (= 2 i samme maske), hækle i forreste/bagerste maskeled, skifte farve samt starte med en magisk ring. Ninjaerne er hæklet i spiral.

Se min oversigt over forkortelser og hækleudtryk, hvis du har brug for hjælp til at forstå det ‘hæklesprog’ som er brugt i opskriften.

Ninja top

hæklet ninja kinderæg 1

1: Magisk ring med 6 fm (6)
2: 1 udt. i hver m (12)
3: *1 fm, 1 udt.* Gentag resten af omgangen (18)
4: *2 fm, 1 udt.* (24)
5: *7 fm, 1 udt* X 3 (27) Nu bør det hæklede måle ca. 1,5 cm i diameter (hæklefasthed).
6: 27 fm
7: 9 fm, 9 fm gennem forreste maskeled, 9 fm (27)
8:
9 fm (skift til hvidt garn i maske nr. 9), 9 fm (gennem bagerste maskeled fra omg. 7, skift til farvet garn i maske nr. 18), 9 fm (27)
9-10: 9 fm (skift til hvidt garn i maske nr. 9), 9 fm (med hvid, skift til farvet garn), 9 fm (27)
11:
27 fm
Afslut og hæft enden.

Ninja tørklæde

hæklet ninja kinderæg tørklæde

1: Tæl 8 masker fra starten af omgangen, men i modsat retning end du hæklede. Sæt garnet til med en km (se billedet herunder). 5 fm gennem forreste maskeled, 5 fm i næste maske (gennem begge maskeled), 6 fm gennem forreste maskeled), 1 lm, vend (Du hækler denne række “på vrangen”. Se evt. indlægget om ret og vrang i amigurumi.

hæklet ninja kinderæg markør

2: 8 fm, 1 udt., 7 fm.
Afslut og hæft enden.

Ninja bund

hæklet ninja kinderæg bund

1: Magisk ring med 6 fm (6)
2: 1 udt. i hver m (12)
3: *1 fm, 1 udt.* Gentag resten af omgangen (18)
4: *2 fm, 1 udt.* (24)
5: *7 fm, 1 udt* X 3 (27) Nu bør det hæklede måle ca. 1,5 cm i diameter (hæklefasthed).
6-14: 27 fm
Afslut og hæft enden.

Ninja tørklædesnip

hæklet ninja kinderæg tørklædesnip

Lav en kæde på 12 lm.
1: 11 fm
2: 10 fm
Hæft den ene ende og ri gennem det hæklede hen til midten. Fold tørklædesnippen og sy den fast til siden af Ninjaens hoved. Hæft enden.

Ninja hårpisk

Hvis du vil have en eller flere hårpiske på din Ninja kan du sy øjnene på med en laaaang tråd og derefter stikke nålen op gennem toppen af hovedet. Så syr eller hækler du “løkkemasker”, dvs. at du ikke trækker garnet helt igennem hullerne, men efterlader et stykke på længde med en lillefinger. Til sidst klipper du alle enderne, så de bliver lige lange og fletter dem evt.

ninja kinderægNyd at du har hæklet en Ninja og giv ham et par kampfæller :-)

Vigtigt!

Kopiér ikke tekst eller billeder fra min blog af hensyn til ophavsretten. Brug deleknapperne herunder eller kopier og indsæt dette link et andet sted på nettet:

http://lityfa.dk/haeklede-ninjaer/

Som privatperson er du altid velkommen til at sælge de ting, du kan hækle med dine egne hænder ud fra mine opskrifter :-)