Kan du heller ikke få nok af katte? Jeg tilhører i hvert fald den del af menneskeheden der ikke kan få katte nok og som mere eller mindre bevidst ser det som et mål at fylde internettet med disse pragtfulde væsner. Naturligvis også i hæklet udgave, så her er der billeder og opskrift på en af de seneste hæklede katte som er kommet til verden fra min hånd.

hæklet liggende kat

Denne lidt mutte lilla kat (som ikke ligner en ræv, nej) med stribet trøje er hæklet af tilfældige rester bomuldsgarn og med et sæt øjne jeg lige havde liggende. Egentlig burde den have haft knurhår, men jeg syntes ikke at jeg kunne få det til at se rigtigt ud med de lavtsiddende øjne.
Opskriften er næsten den samme som til Mis med de blå øjne. Hvis du vil lave en lignende kat kan du bare følge de få ændringer jeg har lavet i forhold til Mis med de blå øjne:

Hæklet kat

Hovedet hækles så den bredeste side vender nedad. Det gøres ved at hækle omgang 1-4 i Mis med de blå øjnes hoved og herefter fortsætte fra omgang 21 og bagud i opskriften. Herfra byttes alle indtagninger ud med udtagninger og vice versa.

Fødderne har jeg lavet lidt kortere og rundere. I stedet for at starte med en magisk ring med 4 masker er jeg startet med 6 og har øget til 12 i omgang 2. Benene har jeg syet på i siderne af kroppen i stedet for under. Det betyder at katten faktisk ikke sidder så godt, men mere er beregnet til at ligge ned eller blive båret rundt af et barn.

Snuden er lavet ved at hækle en hvid cirkel på 18 masker og en ekstra omgang med 18 masker i bagerste maskeled (dvs. 6-12-18-18). Der er lidt fyld i snuden. Herefter har jeg syet næse og mund på.

Øjnene er to ravfarvede plasticøjne (9 mm) som er sat på gennem en hæklet hvid cirkel på 12 masker (6-12).

Jeg har hæklet den lilla kat med en hæklenål str. 3 og dobbelt garn af bomuld og mercericeret bomuld (den lilla farve). Enjoy!

hæklet lilla kat