En magisk ring er en grundlæggende teknik i amigurumi. Den kaldes også for “magisk cirkel” og på engelsk bl.a. for “adjustable loop”. Den magiske ring bruges til at starte hæklearbejdet med og den gør det (på magisk vis) muligt at lave dele (hoveder, arme, ben, ører) som er helt tætte og hvor fyldet derfor ikke falder ud.

Billederne herunder viser en magisk ring mens den er ved at blive lavet og en magisk ring som er færdig. Jeg har selv lært det som “den japanske metode” ved at kigge på illustrationer i et japansk hækleblad, men det er sikkert nemmere at lære det ved hjælp af en video, så nederst i indlægget finder du en video som viser hvordan man gør.

magisk-ring-1

Først hækles der 1 + 6 fastmasker hen over tråden. Der kan naturligvis også hækles et andet antal og en anden masketype, men en magisk ring med 6 fastmasker er den mest almindelige måde at starte på i amigurumi.

Så trækkes tråden (den korte ende) til og ringen er dannet. Jeg plejer at hækle tråden med en omgang således at den hæftes. Efter 1. omgang kan den magiske ring have løsnet sig lidt og jeg strammer derfor til igen.

hæklet magisk ring

Når man hækler rundt kan man bl.a. også starte med 2-3 luftmasker som sættes sammen til en kæde, men den magiske ring lukker optimalt og er nem at bruge, når man altså lige har øvet sig lidt. Brug den tid det tager at lære det. Den magiske ring er det værd!

Her er en video som viser hvordan man laver den: