Amigurumi hækles næsten altid i spiral. Det vil sige, at du hækler rundt og rundt uden at afslutte hver enkelt omgang med en kædemaske eller begynde på en ny med en luftmaske.
Starten af hver omgang vil derfor ikke være så synlig, og den vil flytte sig lidt til højre (hvis du er højrehåndet og hækler mod uret ellers omvendt) for hver omgang, du hækler. For at holde styr på, hvor du er kommet til, er det derfor en god idé at bruge en maskemarkør (en stump garn eller en sikkerhedsnål), som du stikker ind i første eller sidste maske og flytter for hver ny runde.

hækle rundt

På billedet herover sidder den blå maskemarkør i første omgang uden udtagninger og den brune tråd sidder mellem sidste og første maske i hver omgang herefter.

Fordele og ulemper

Fordelen ved at hækle i spiral er bl.a. at man undgår en synlig “søm” af kædemasker op gennem det hæklede. En ulempe kan være at der med spiralhækling vil være en brat afslutning. Dette kan mindskes ved at afslutte med et par kædemasker. På billedet herunder er der hæklet 2 kædemasker efter den sidste fastmaske.

afslut med kædemasker
Når man hækler i spiral skal man huske at vende arbejdet, når det begynder at kurve. Dette for at få retsiden til at være yderst og vrangsiden til at være inderst. Læs evt. mere om ret og vrang i amigurumi. Det hæklede begynder at kurve, når man hækler det samme antal masker i flere omgange efter hinanden, dvs. når man ikke laver nogen udtagninger. På billederne herunder ses først en kuppel der endnu ikke er vendt, dvs. at retsiden af arbejdet vender indad og herefter en kuppel der er vendt med vrangen indad og retsiden udad.

hæklet kuppel vrang

hæklet kuppel ret

Bemærk at hæklenålens stikkes ind i maskerne indefra kuplen, når man hækler “på vrangen” og udefra kuplen, når man hækler på “retten”.