Der var en minion som overraskelse inde i et af mine venners børns fredagsslik. Det gav mig lyst til at lave et hæklet minion kinderæg om den gule emballage. Nedenunder kan du se en opskrift på hvordan jeg gjorde.

Kyklopen Stuart som kun har et øje, er den mest karakteristiske minion. Så ham valgte jeg til mit kinderæg. På fotoet synes jeg at hans bukser kom til at se lidt skæve ud, men det skal du ikke være bekymret for, hvis du følger opskriften her. De er helt lige i virkeligheden :-)

Lav en hæklet minion

Hæklet minion kinderæg

Til et hæklet minion kinderæg får du brug for den gule plastikdims som er inde i et kinderæg samt nogle små rester blåt, gult, gråt og sort garn.
I opskriften her har jeg brugt bomuld 8/4 (50 g/ca. 170 m) og en hæklenål størrelse 2. Det er den lysegrønne nål fra det sæt, du kan se under afsnit 1 i indlægget Find billige ergonomiske hæklenåle.

clover amour hæklenåle fra rito

Du får også brug for en tube lim af den slags, som kan lime forskellige materialer sammen, så det holder. Altså ikke bare en almindelig limstift eller hobbylim, men en lim, der er stærkere.

Til at lave øjne får du brug for en sort perle, et lille stykke hvidt stof eller filt samt en brun tekstiltush. Men du kan også bare bruge rulleøjne som kan limes på. Det var min plan, men så kunne jeg ikke lige finde posen.

hæklede dele til minion kinderæg

Minionen er hæklet i fastmasker. Se min sektion om hæklemasker og teknikker, hvis du har brug for hjælp til at forstå opskriften eller de anvendte teknikker. Der er artikler om hækleforkortelser, opskriftssprog, usynlige indtagninger, magisk ring og hvad du ellers kan få brug for til at lave et hæklet minion kinderæg.

Minion top

Gult garn

1: Magisk ring med 6 fm (6)
2: 1 udt. i hver m (12)
3: *1 fm, 1 udt.* Gentag resten af omgangen (18)
4: *2 fm, 1 udt.* (24)
5: *7 fm, 1 udt* X 3 (27) Nu bør det hæklede måle ca. 1,5 cm i diameter (hæklefasthed).
6-10: 27 fm (5 runder á 27 m)
Afslut og hæft enden.

Minion krop og bukser

Den hæklede minions top og krop følger næsten samme opskrift. Du tilføjer bare nogle få omgange og et farveskift i kroppen.

hæklet minion kinderæg bukser

Start med blåt garn.

1: Magisk ring med 6 fm (6)
2: 1 udt. i hver m (12)
3: *1 fm, 1 udt.* Gentag resten af omgangen (18)
4: *2 fm, 1 udt.* (24)
5: *7 fm, 1 udt* X 3 (27) Nu bør det hæklede måle ca. 1,5 cm i diameter (hæklefasthed).
6-9: 27 fm (4 runder á 27 m). Skift til gult garn i sidste m.
10: 1 fm i hver m gennem bagerste maskeled (27)
11-14: 1 fm i hver m (3 runder á 27 m)
Afslut og hæft enden på den gule farve.

Sæt det blå garn til med en km i runde 9. Du tæller 9 fm fra starten af runden og sætter garnet til i maske nr. 10.
Række 1-2 : Hækl 7 fm, vend med 1 lm
I stedet for at afslutte hækler du nu ca. 30 luftmasker (stropperne på minionens bukser) og sætter garnet til i den modsatte ende af rækken med en km.
Afslut og hæft enden.

Minion arme

At hækle arme og ben på et kinderæg kan ikke undgå at blive noget småtteri at sidde med. Hvis du synes at du har for mange tommelfingre eller for lidt tålmodighed til det, kan du evt. undlade arme og ben og gå direkte til afsnittet om hvordan man laver øjet. Det færdige kinderæg vil stadig ligne en minion :-). Og ellers gør som følgende:

hæklet minion kinder æg arme

Start med sort garn

1: Magisk ring med 4 m (4)
2: *1 udt., 1 fm* X 2 (6). Skift til den gule farve.
3-5: 1 fm i hver m (6)
Afslut og efterlad en ende til at sy armen på med.

Minion ben og fødder

hæklet minion kinder æg fødder

1: Lav en kæde af 5 lm
2: 3 fm, 3 fm i næste m, vend ikke, men fortsæt rundt, 3 fm (9)
3: 1 udt., 10 fm (11)
4: 3 fm, 3 indt, 3 fm (9)
5: 3 fm, 2 indt., 3 fm (7) Skift til blåt garn
6: 1 fm i hver m (7)
Afslut og efterlad en ende til at sy benet på med.

Minion øje

Minionens øje kan du fremstille på flere måder. Det nemmeste er nok bare at købe en pose rulleøjne i Tigerbutikken. Eller du kan hækle hele øjet ved at starte med en magisk ring med 6 fm, øge til 12 m og afslutte med 18 m.

Her har jeg lavet en kombination. Jeg tog et sikkerhedsøje (6 mm), skar roden af, så det blev til en halvperle og limede den på et stykke hvidt filt. Så malede jeg rundt om “perlen” med en brun tekstiltush. Til sidst hæklede jeg en grå ring således:
Slå 18 lm op, saml til en ring med en km, hækl en runde med km. Afslut og lim den grå ring fast på filtøjet og filtøjet fast på minionens gule top. En luftmaskekæde på 24 lm udgør den sorte rem rund om kinderæggets top.

hæklet minion kinderæg øje

Montering af minionen

Sy armene på i øverste runde af minionens krop. Benene sys på mellem 1 og 3 i bunden. Over minionens overall syr du en lille skrå mund med sort garn og til sidst limer du bund og top fast om kinderægget.

Hæklet minion kinderægNyd din hæklede minion!

Vigtigt!

Kopiér ikke fra min blog af hensyn til ophavsretten. Se under spørgsmål og svar først, hvis du ønsker at låne billeder. Del gerne ved at bruge deleknapperne herunder eller linke til indlægget.

Privatpersoner er velkomne til at sælge alle de figurer fra min blog, de selv kan hækle :-)