hæklet amigurumi elefant  set forfra

Amigurumi elefant, april 2014

Denne kære lille elefant har en krop, der er hæklet ud i ét. Det giver elefanten et enkelt udtryk, samtidig med at man slipper for at sy en masse dele sammen til sidst.

hæklet amigurumi elefant set fra siden

Amigurumi elefant, april 2014

Opskriften er baseret på en japansk hækleserie, hvor temaet er amigurumi versioner af den hollandske tegner og børnebogsforfatter Dick Brunas populære karakterer. Blandt japanske hæklebloggere ser det ud til at have været populært at hækle elefanten i 2009-2010. Og i Japan kan man få alskens tøjdyr med den samme grå elefant fra TV-serien Miffy and Friends (oprindeligt en børnebog). Mit indtryk er at man nærmest har kunnet få disse hæklekits med elefanten og andre af Dick Brunas figurer i velassorterede supermarkeder, men desværre er de ikke længere i produktion.

I de spansksprogede hæklefora dukkede elefanten op som diagram i 2012-13 og bredte sig hurtigt. Det var også her, jeg oprindelig stødte på den og straks, straks, straks! måtte hækle den. Jeg synes den er ualmindelig veldesignet for amigurumi, og konstruktionen, hvor man hækler ud i ét, er genial og såre simpel på samme tid.

Japansk hæklekit

Japansk hæklekit

Opskrift på hæklet elefant

Hvis nogen skulle have fået lyst til at hækle elefanten, har jeg lavet en dansk hækleopskrift. Den oprindelige opskrift er diagrambaseret, som japanske hækleopskrifter oftest er. Den er fortolket til spansk af den spanske blogger Rani og herfra oversat til fransk, dansk og for nylig også til engelsk, hvor der desuden er kommet en virkelig fin tutorial med billeder af hækleprocessen.  Den danske hækleopskrift her har også mange billeder. Den er testet af flere og lader til at fungere rigtig fint.

God fornøjelse!